Følg os

Motorsport

Det skal du være opmærksom på ved flexleasing

Flexleasing har de seneste fem år været et kæmpe hit i Danmark, og mange danskere bruger flexleasing til at få deres drømmebil. Flexleasing er specielt attraktivt på brugte biler der har en markedspris på over 250.000 kr. inklusiv dansk registreringsafgift. Hvis bilen koster under 250.000kr. så er det i langt de fleste tilfælde billigere at købe bilen på traditionel-vis. Før du underskriver en flexleasing kontrakt, så er der nogle ting du skal være opmærksom på. I denne artikel vil vi nævne tre faldgruber, der kan være ved flexleasing.

Læs også: https://racewars.dk/flexleasing-attraktivt-vaer-opmaerksom-paa-disse-faldgruber/

Restværdien skal afspejle den reelle værdi ved salg

Når en flexleasing kontrakt udløber, så skal leasingtager sælge bilen til den restværdi der står i leasingkontrakten, for at det hele kan hænge sammen. Hvis restværdien ikke afspejler den reelle værdi, den dag bilen skal sælges, så risikere leasingtager en efterregning på difference mellem salgsprisen og den restværdi der er angivet i leasingkontrakten. Hvis leasingtager er så heldig, at salgsprisen er højere end den restværdi der står i leasingkontrakten, så får leasingtager penge tilbage når bilen er solgt. Et godt råd til at vurdere om restværdien i en leasingkontrakt er realistisk, er at sammenligne en lignende leasingkontrakt fra andre leasingselskaber med hinanden, og se om restværdien er på nogenlunde samme niveau. Du kan også eliminere denne risiko, ved at sørge for at leasingselskabet indestår for restværdien, hvilke vil sige de tager alt risiko for værditab på bilen, hvis der må være dette ved et salg.

Leasingtager skal betale alle udgifter til leasingbilen

En flexleasing er lavet på en finansiel leasingkontrakt, hvilke minder mest af alt om at eje bilen selv. Det betyder også, at leasingtager selv skal betale alle udgifter der er til bilen såsom; reparationer, serviceeftersyn, dækskifte osv. Hvis leasingtager skulle være så uheldig, at motoren eller gearkassen går i stykker, hvilke typisk koster mindst 25.000 kr. så er det leasingtager der skal betale denne regning på bilen. Hvis du vil eliminere denne risiko så er der flere leasingselskaber der tilbyder, en motorforsikring for en månedlig ydelse, så slipper du helt for bekymringen om dyre reparationer, hvis uheldet skulle være ude

Du kan sikre dig mod de fleste faldgruber – Men det koster ekstra

De fleste leasingselskaber tilbyder at indestå for restværdien, så du er sikker på restværdien er realistisk, og hvis den ikke afspejler den reelle værdi når bilen skal sælges så tager leasingselskabet tabet. Du kan også ved de fleste leasingselskaber få motorforsikring, så hvis uheldet skulle være ude og hele motoren går i stykker, så dækker leasingselskabet montering af en ny motor kvit og frit.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *